A benzinmotoros erőmű előnyei

A Benzinmotoros erőmű kétségtelenül nagyszerű tartalékforrás háza, nyaralója számára, vagy közvetlen energiaforrásként, például a kertben. A benzinüzemű generátorok az egyik leggyakrabban használt típusok, és bár vannak hátrányaik, előnyeik felülmúlják azokat. Nézzük tehát közelebbről a benzines erőművek pozitívumait cikkünkben.

Benzinmotoros egység

Ahogy a készülék neve is sugallja, az üzemanyag típusa természetesen benzin. Előnye, hogy ez az üzemanyag minden benzinkúton elérhető , és a nap bármely szakában és szinte bárhol feltölthető. A NATURAL 95-ös megfelel az erőműnek.

A benzinüzemű generátor mérete

Összehasonlítva a dízel egységekhez ezek a benzinesek általában kisebbek, így könnyen tárolhatók a háztartási helyiségben, a kerti házban vagy egy kisebb faházban. Méretének köszönhetően a benzinüzemű áramfejlesztő is könnyen mozgatható egyik helyről a másikra, mivel a kisebb méret kisebb súlyt is jelent.

Benzines erőművek használata

Nagy előnye, hogy kialakításának, feszültségének stb. köszönhetően ez a fajta erőmű még kényesebb elektronikai eszközök, például számítógépek vagy televíziók áramellátására is használható. Ugyanakkor azonban az olyan energiaigényes készülékek, mint a hűtőszekrények és fagyasztók működését is simán elbírja.

Broušení podlahy

 

 

Benzines erőmű tartalékforrásként

Hátrányuk, hogy használatuk meglehetősen rövid távú. A benzinmotoros erőmű használható a kazán tartalék forrásaként is, szennyvíztisztító telepek és hasonló létesítmények, amelyeknek áramszünetek idején áramra van szükségük.

A benzinüzemű egység zajszintje

Mindannyian elsétáltunk az építkezés mellett, és hallottuk, hogy a működő erőmű nagyon nagy zajt csap. Ezért elgondolkodhat azon, hogy valóban lehetséges-e egy ilyen zajos készüléket tartani otthon anélkül, hogy zavarna. Megnyugtathatjuk Önt, hogy ezek nagy teljesítményű dízel egységek a helyszínen - a házban lévő benzines egység sokkal csendesebb.

Hogyan lehet hangszigetelni egy erőművet?

Bár a benzinüzemű generátorok csendesebbek, mint mások, mégis a motor működése miatt csapnak némi zajt. Szerencsére a vezérlőpanel részben hangszigetelhető, így időről időre a ház háztartási helyiségében is működtethető. Mindenekelőtt helyezzen silent blokkokat vagy vastag gumialátétet a berendezés alá, mivel a hang jelentős része a padlóval való érintkezésen keresztül terjed. Magához a központi egységhez egyfajta OSB-lapokból készült faládát készíthetünk - ez két réteg lapból készülhet, amelyek között egy réteg habszivacs van. Mindenesetre nem szabad megfeledkeznünk a ventilátorról, amely eltávolítja a füstöt és a hőt a ládából!

Olvassa el a különálló cikket az erőművek hangszigeteléséről.

generatoren